Övrigt

5-årig säkerhetsforskare upptäckte Xbox-bugg

Femårige Kristoffer von Hassel från San Diego ville spela Lego Star Wars på sin pappas Xbox One och fick då upp en inloggningsruta för att logga in på sin pappas konto.

Kristoffer förstod inte vad det stod och skrev in fel lösenord. En andra lösenordsruta dök upp och Kristoffer skrev ett mellanslag och lyckades på detta sätt logga in på sin pappas Xbox Live-konto.

Ägaren till Xbox Live-kontot, Kristoffers pappa Robert som arbetar med it-säkerhet förstod vidden av buggen och kontaktade Microsoft med information kring säkerhetsbristen.

I intervjuer med lokala den tv-stationen KGTV ska Kristoffer ha berättat att han blev upphetsad över upptäckten att han kunde logga in på sin fars konto, men också rädd för att bli upptäckt. Han var rädd att Microsoft skulle komma och ta deras Xbox One när de fått reda på vad som hänt.

Så blev inte fallet. Microsoft valde att belöna Kristoffer med ett års gratis Xbox Live, 50 dollar kontant, fyra spel samt titeln Security Researcher på Microsofts Security TechCenter.

[via:http://www.gamereactor.se/nyheter/153284 “GameReactor”]
[source:http://www.bbc.com/news/technology-26879185 “BBC”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!