Övrigt

4 saker att tänka på innan du väljer iPad-abonnemang

iPad 3G

Nu när iPad kommer till Sverige så är det också dags att välja abonnemangsform. För om en sak är säker med iPad så är det att du skall ha 3G-varianten. iPad gör sig nämligen bäst om du kan ta upp den var du än är och ändå ha Internet.

Men det finns ett par saker att tänka på när du väljer abonnemang. Operatörerna försöker så klart få ut så mycket de kan från din plånbok så ansvaret ligger på dig att kolla upp vad som gäller.

Att tänka på

1. Har du datatrafik kopplat till ditt vanliga mobilabonnemang kan du med stor sannolikhet fixa ett extrakort och sätta i iPaden. Detta fungerar bland annat hos Telia (dock inte vissa fastprisabb) och Telenor. 3 har dock inga extrakort till något abonnemang.

2. Tre, Telia och Tele2 har alla presenterat speciella abonnemang för iPad. Vissa av dessa verkar dyrare än vanliga mobilabonnemang med datatrafik. Jezper.se har gjort en sammanställning.

3. Fundera på hur mycket datatrafik du egentligen använder. Antagligen har du trådlöst nätverk både på jobb och hemma och därför är det inte säkert att ditt 3G-modem går så hett.

4. En iPad är aldrig någonsin låst till en operatör och försöker någon säga någonting annat har de fel.

Läs alla våra inlägg om iPad i Sverige.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!