Övrigt

15 000 personer har hittills fått sin tv-avgift återbetald

Turerna kring om innehav av en dator med internetuppkoppling kräver att du betalar tv-avgift har varit många. Förra året gav en dom i Förvaltningsrätten Radiotjänst rätt att ta ut avgiften för innehav en dator och detta backades sedan upp av en dom i Kammarrätten. Vändningen kom dock i juni i år när Högsta förvaltningsdomstolen ansåg att en dator med internetuppkoppling inte är ”avsedd” att ta emot utsändning av tv-program.

Till en början ansåg dock Radiotjänst att de inte behövde betala tillbaka tv-avgiften till de personer som innehar datorer och surfplattor men gjorde sedan en helomvändning och har nu börjat betala tillbaka pengarna.

Hittills har 15 000 personer som betalat tv-avgift för sina datorer och som själva kontaktat Radiotjänst fått sin inbetalda tv-avgift återbetald. Radiotjänst tror dock att det inte stannar där utan räknar med att få betala tillbaka upp till 150 miljoner kronor för felaktiga tv-avgifter.

Till en början skickar Radiotjänst nu ut ett brev till 80 000 hushåll som de tror kan vara berörda av felaktigt betald tv-avgift. Brevet innehåller information om hur de går till väga för att få avgiften återbetald.

[source: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5905074 “Sveriges Radio”]

[related]Mer om Radiotjänst[/related][display-posts tag=”Radiotjänst” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”10″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!