Logitech - Wireless Speaker Adapter

by • 13 september, 2011 • ArtiklarComments (5)153

Test: Logitech Wireless Adapter

Det här med ljud över Bluetooth har jag alltid varit lite skeptisk till.

Kanske är det minnen från tidiga trådlösa headset för mobiltelefoner eller trådlösa hörlurar, också de för mobiltelefoner, med allt vad det innebär i form av ljudkvalitet (eller avsaknad av detsamma), hack i ljudströmmarna, och så vidare. Men på senare år har tekniken mognat och företag som Logitech är ett av företagen som helt klart förstått hur man gör detta enkelt och ändå snyggt.

Logitechs produkt heter Wireless Speaker Adapter. Enkelt utrryckt är det en liten mottagare med två ljudutgångar (du kan inte använda båda samtidigt eller välja mellan dem utan du ansluter till antingen 3,5mm-jacket eller till de två vanliga analoga ljudutgångarna och därefter kör du in ljudet i din stereo eller i ett par datorhögtalare med en egen förstärkare i.

Plugga in strömmen, tryck på “Connect”-knappen och efter några sekunder dyker enheten upp i den pryl du vill skicka ljudet ifrån, i mitt fall en iPhone 4. Koppla upp mot den (ingen kod behövs) och inom ett par minuter är du igång med att skicka musik till dina högtalare över Bluetooth.

Enheten är en aning mindre än en Apple TV andra generationen, och när du väl har anslutit den eller de enheter som du vill skicka ljud från så kan du helt sonika gömma din trådlösa ljudadapter i en byrålåda eller bakom böckerna i din bokhylla eller i princip var som helst, förutsatt att den är inom räckvidd från din dator eller telefon när du vill spela musik via den. Mottagaren dyker efter installationen upp som en AirPlay-enhet i din iOS-enhet och förutsatt att din iPhone klarar av att hantera AirPlay (iPhone 3GS eller senare) så är det bara att poppa på. Ljudet varken hoppade eller lät mer uselt än vad AAC Lossless brukar göra (åtminstone inte i mina öron) så detta får anses vara en extremt prisvärd produkt.

Prislappen ligger nämligen på 299 kronor stycket. Det är helt enkelt löjligt bra.

Tillverkare: Logitech
Pris: 299 kronor
Köp den hos: Logitech, med flera

Spellistan för detta test:

Kraftwerk – Trans Europe Express (2009-remastrade versionen)

Kate Bush – Aerial

Electribe 101 – Electribal Memories

Pink Floyd – A Momentary Lapse of Reason

Ministry – In Case You Didn’t Feel Like Showing Up

Liknande artiklar

 • http://mcus.tumblr.com Marcus

  Hur är det med Spotify-biten då? Bör väl fungera också.

 • jluckhurst41

  Lite roligt att ni även specifierade låtlistan för testet. :)

 • Mattias

  Bör påpekas att den här produkten inte har något att göra med AirPlay överhuvudtaget, förutom att den tydligen dyker upp som en dito.

  http://www.logitech.com/sv-se/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/8087

 • John Eriksson

  Nånting är inte helt rätt här. Antingen är det airplay-kompatibel enhet som går på wifi, eller är det bluetooth och en egen lösning på att streama ljud?

 • Johan Israelsson

  Intressant, men min största tvekan är angående ljudkvaliteten. Jag hade tidigare en mbr-100, bluetoothmottagar. Men jag tyckte ljudet tappade myckwt i kvalitet. Nu hade den några år på nacken. Har stereo bluetooth förbättrats mycket sista året, någon som vet? Står inte mycket i specarna för denna från logitech.
  För övrigt är jag förvånad över att alla airplaymottagare är så dyra. Jag vill bara ha en mottagare, ingen förstärkare, högtalare m.m. Det har jag redan.
  Airportexpress är lite dyrt bara för att använda som mottagate också.
  <500kr letar jag efter, musik via wifi alltså.