Angry Birds iPad

by • 30 november, 2010 • ArtiklarComments (4)371

14 spel till iPad du bara måste kolla in

iPad är inte bara bra till att läsa böcker och surfa på, med sin stora skärm och multitouch gör den sig till en riktigt skön spelkonsol. Alla typer av spel passar inte en enhet utan fysiska kontroller men en hel del blir alldeles fantastiska.

Vi tipsar här om en rad populära titlar. Många av dem finns också till iPhone.

Angry Birds iPad

Angry Birds + Angry Birds Halloween

Angry Birds är inte bara ett spel, det är ett fenomen som spridit sig runt om i världen. Du kontrollerar ett gäng fåglar som fått sina ägg stulna av de onda grisarna. Därför måste du krossa svinen både bildligt och bokstavligt genom att flyga på dem.

Dessvärre gömmer de sig bakom olika hinder men i din arme finns det en arsenal av olika fjäderfän som tar sig igenom både det ena och andra.

Spelet har kommit ut i en Halloween-version och snart får vi även fira jul med dem.

Pris: 38 kronor.

Angry Birds HD - Chillingo Ltd Angry Birds Halloween HD - Rovio Mobile Ltd.

Plants VS Zombies iPad

Plants vs Zombies

Det mest populära Tower Defense-spelet genom tiderna. I Plants vs Zombies skall du skydda ditt hus genom att plantera ut växter och svampar i gräsmattan. Dessa skjuter sedan de elaka zombiesarna sönder och samman. Annars så kommer de att äta upp din hjärna!

Pris: 75 kronor.

iTunes

The Settlers HD

The Settlers

Gamla Amiga-klassikern The Settlers låter dig spela gud över ditt samhälle. Föregångaren till allt vad Farmville och liknande heter. Här måste du även fixa in guld så att din arme blir glad och på så sätt ta över grannländerna undan för undan.

Allting hänger ihop i ett kretslopp. För att göra guldtackor måste du ha en gruva med guldmalm, i den måste du ha arbetare som måste ha verktyg och mat. Verktyg får du genom en smed som också behöver mat och råvaror. Råvaror får man från bondgårdar och fiskare och naturligtvis har även de vissa krav för att jobba.

Pris: 7 kronor.

The Settlers HD - Gameloft

Lego Harry Potter

Lego Harry Potter: Years 1-4

Finns det något bättre än Harry Potter? Möjligen Lego så fall. Här kombineras de båda i ett iPad-spel som passar både stora och små.. I denna versionen av Lego Harry Potter får vi hänga med minitrollkarlarna under år 1 till 4 på Hogwarts.

Pris: 38 kronor

LEGO Harry Potter: Years 1-4 - Warner Bros.

Lets Golf 2 HD

Lets Golf! 2

Nu när det är vinter och kyla passar det alldeles utmärkt att ta en virtuell golftur för att lätta på humöret. Visserligen finns det även möjlighet att golfa mitt i vintern i Lets Golf! 2 men den banan hoppar vi över för stunden.

Pris: 7 kronor.

Let's Golf! 2 HD - Gameloft

Fruit Ninja HD

Fruit Ninja

Spelet där vi tar ut vår frustration genom att klyva tusentals oskyldiga frukter. Här gäller det att vara snabb med fingrarna och göra det snyggt för att få högsta poäng. Du kan använda åtta fingrar som klor för bästa massakern och Fruit Ninja har stöd för flerspelsläge vilket gör det hela ännu mer hysteriskt.

Pris: 22 kronor.

Fruit Ninja HD - Halfbrick Studios

Rage HD

Rage

Rage är en railshooter vilket betyder att du enbart kontrollerar vapnet. Men det är tillräckligt med tanke på alla mutanter som vill äta upp dig. Spelet tar spelgrafiken i iPad till en helt ny nivå.

Pris: 15 kronor.

RAGE HD - id Software

Monkey Island 2 HD

Monkey Island 2

Klassikern från Lucas Arts som patenterade subtil humor inom datorspelsvärlden. I denna versionen har man förbättrat grafiken samt lagt in röster på alla händelser.

Tycker du inte om dessa nymodernigheter kan du när som helst gå tillbaka till den klassiska grafiken.

15 kronor

Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck's Revenge for iPad - LucasArts

Galaxy on Fire 2

Galaxy on Fire 2

Galaxy on Fire 2 är ett episkt rymdäventyr där du måste bedriva handel, diplomati och krig för att rädda dig själv och galaxen från utomjordningar. Nu kan man ju tycka att det inte är några konstigheter med UFOn när man hänger ute i rymden men just de här skall visst vara lite elakare än vanligt.

Du åker runt mellan 20 planeter och 100 rymdstationer. Antingen följer du spelets storry eller så hankar du dig fram på eget bevåg.

Kronor: 49 kronor.

Galaxy on Fire 2™ - FISHLABS

Flight Controll HD

Flight Control

Flight Control borde egentligen ha en stor varningstext på sig. Maken på beroendeframkallande spel får du leta efter. Upplägget är inte på något sett avancerat, flygplan skall landas och det är du som skall göra det genom att dra en linje på hur inflygningen skall gå till. Över tiden kommer det fler fler flygplan och till slut har du hela skärmen full.

Pris: 38 kronor.

Flight Control HD - Firemint Pty Ltd

Labyrinth 2

Labyrinth 2

Uppföljaren till det enkla men genialiska Labyrinth. Tvåan bjuder på en orgie i spellägen som de som kom på det fysiska originalet aldrig skulle kunna drömma om.

Labyrinth 2 är utvecklat av Illusion Labs i Malmö som är nominerade till Entrepreneur of the Year.

Pris: 55 kronor.

Labyrinth 2 HD - Illusion Labs

Worms 2

Worms 2: Armagaddon

Ännu en klassiker som fått nytt liv i och med iPad. Worms 2: Armagaddon är en av de bästa i den spelserien där maskar idkar världskrig mot varandra.

Pris: 38 kronor.

Worms 2: Armageddon - Team17 Software Ltd

Reckless Racing HD

Reckless Racing

Vi minns Death Rally med skön nostalgi och Reckless Racing är det närmsta vi kommer gamla goda tider. Det enda bilspelet med vy ovanifrån och som också har bra kontroller. Rekommenderas starkt.

Reckless Racing HD (World) - Electronic Arts Nederland BV

Canabalt HD

Canabalt

Kuta tills du dör, för dör, det gör du alltid. Du kommer förstå varför vi kan sitta timtals framför ett spel utan lyckligt slut först när du testat det.

Pris: 22 kronor.

Canabalt - Semi Secret Software

Läs alla våra inlägg om iPad i Sverige.

Liknande artiklar

 • Johan Andrén

  Conquist och strategery

 • Marcus N

  Får inte glömma Cut The Rope :)

 • Magnus

  eller real racing 2hd

 • jag vet inte

  seeeeeeeeeeeeeeeeemsssssssssttttttttttttt